Filosofi

Got this one from a friend :)


 Click here for to go back to the index of jokes, images and other funny things!
 -------------------------------------------------------        
     other funny forwarded emails
       can be downloaded from:
     https://www.edlin.org/sitemap.html
 
 
TÄNKVÄRT...

En filosofiprofessor stod framför sin klass och hade några grejer upplagda framför sig på katedern. När lektionen började, tog han upp en stor tom glasburk och började fylla den med mindre stenar. Därefter frågade han klassen om burken var full? Klassen höll med om att burken var full.

Professorn plockade då upp en låda med grus som han hällde i burken. Han skakade sedan lite lått på burken och gruset fåll naturligtvis på plats. När han hade skakat klart frågade han klassen igen om burken var full? Studenterna höll med och skrattade. Nu plockade professorn upp en låda med sand som han hällde i burken. Självklart fyllde sanden igen de övriga håligheterna.

OK, sade professorn. Jag vill att ni skall se på denna burk som era liv. Stenarna är viktiga saker: Familjen, partnern, hälsan, barnen, saker som även om allt annat var förlorat och endast dessa fanns kvar, skulle ditt liv fortfarande vara fullt.

Gruset är andra saker som har betydelse, ditt jobb, ditt hus, din bil etc. Sanden år allt annat, de små sakerna i din tillvaro. Om du häller sanden i burken först, finns det inget utrymme för grus och stenar. Det är likadant med ditt liv. Om du spenderar all din tid och energi på de små sakerna, kommer du aldrig att ha plats i ditt liv för saker som är viktiga får dig. Observera noga de saker som är vitala för din glädje. Lek med dina barn. Ta dig tid att gå till läkaren. Tag med din partner ut får att dansa. Det kommer alltid finnas tid över för att gå till arbetet, städa, bjuda hem vänner på middag och gå ut med soporna. Se därför till de större stenarna först, saker som verkligen har betydelse. Bestäm dina prioriteringar. Resten år endast sand.

En student steg fram och plockade upp burken, som alla höll med om var full, och började hålla en burk med öl i den. Sjålvklart fyllde ölen upp resten av burken. Nu var burken verkligen FULL.

Moralen i denna historia är följande: Det spelar ingen roll hur fullt ditt liv än är, det finns alltid plats får öl!